Fysio Harlingen - Fysiotherapie en training

0517 - 499863

Fysio Harlingen

Bij Fysio Harlingen bent u aan het juiste adres voor fysiotherapeutische zorg van hoge kwaliteit in de regio Harlingen. Fysio Harlingen telt een groot aantal fysiotherapeuten op meerdere locaties, ieder met zijn eigen specialisatie of verbijzondering. Op deze wijze kan Fysio Harlingen u de optimale fysiotherapeutische zorg bieden. Wij leveren fysiotherapie in de polikliniek van het MCL Harlingen, in zorgcentrum de Spiker in Harlingen en in het gezondheidscentrum te Sexbierum. Tevens wordt er in Harlingen, Sexbierum, Tzummarum en omstreken aan huis behandeld.

 

Fysio Harlingen, uw fysiotherapeut!

 

Nieuws

Vanaf half januari 2017 worden "als service" onze patiënten ook per e-mail geattendeerd op hun afspraken.

De Groene wandelgroep van Fysio Harlingen onder begeleiding van Pia Jellema

De ‘groene wandelfysio’ is een nieuw beweegprogramma, dat voorlopig alleen bij een beperkt aantal praktijken in Friesland wordt aangeboden. We zijn trots dat wij als één van de eersten dit programma kunnen aanbieden aan onze patiënten.

 

De ‘groene wandelfysio’ wordt ondersteund door De Friesland Zorgverzekeraar. Om meer te weten te komen over de effecten van het programma laat de zorgverzekeraar een onderzoek doen bij de praktijken, die als eerste starten met het programma. De mensen die meedoen doen werken mee aan het onderzoek dat wordt uitgevoerd door de Rijksuniversiteit Groningen.

Fysio Harlingen verwerft felbegeerde titel Pluspraktijk

Fysio Harlingen mag zich sinds begin deze maand Pluspraktijk noemen. De toekenning van deze titel betekent dat de Harlinger praktijk naast de beroepseisen aan extra kwalificaties voldoet, onder andere op het gebied van innovatie en kwaliteit. ´Onze patiënten zijn daardoor verzekerd van de nieuwste en in de praktijk bewezen behandelmethodes. De kwaliteit van onze dienstverlening wordt regelmatig getoetst met externe audits. Bovendien vindt er overleg met andere specialisten plaats om de beste zorg te kunnen bieden´, aldus Fysio Harlingen. ´In het licht van al deze extra inspanningen zien wij de toekenning van de titel Pluspraktijk als een prachtige beloning en erkenning . In het belang van onze patiënten´, aldus Fysio Harlingen.

TRX Training

Nieuw in onze praktijk TRX Training, gegeven door Auke Attema en Gerrit Jan Breeuwsma. Met TRX Training ontwikkel je balans, kracht, flexibiliteit en stabiliteit tegelijkertijd. De TRX Suspension Trainer is een mobiel trainingsmiddel wat gebruik maakt van de zwaartekracht en je eigen lichaamsgewicht om de oefeningen mee uit te voeren. Er zijn vele verschillende oefeningen en combinaties van oefeningen mogelijk. De variëteit aan oefeningen is zo groot dat de training niet snel saai zal worden. TRX Training is voor een brede doelgroep geschikt en biedt een effectief trainingsprogramma dat op elk gewenst fitnessniveau kan worden toegepast.

Onze eigen Afke heeft master class 1 van oncologic physical therapy gehaald! Dit stelt haar in staat om de oncologie patiënten nog beter te behandelen. Deze fysiotherapeutische opleiding in de medische oncologie heeft zij gevolgd in Beetsterzwaag.

Dietiste werkzaam bij Fysio Harlingen

Per 27 januari 2016 is diëtiste Klasina van der Veen bij ons in de praktijk werkzaam. Op woensdagmiddag houdt ze spreekuur vanaf 14.00 uur in Sexbierum en aansluitend in Harlingen. U kunt telefonisch een afspraak maken via het nummer: 0517-499863 of 06-83109873 Hieronder stelt zij zich voor:

 

Mijn naam is Klasina van der Veen en ben afgestudeerd in 2001. Gedurende mijn loopbaan ben ik werkzaam geweest in de ouderenzorg, polikliniek en sportscholen, maar voornamelijk in het ziekenhuis. Ik heb daar veel kennis en werkervaring opgedaan op verschillende afdelingen en over verschillende ziektebeelden. Daarnaast heb ik in het ziekenhuis veel knowhow opgebouwd m.b.t. ondervoeding. Ondervoeding is naast overgewicht tegenwoordig erg in opmars. Ik ben actief binnen een diëtistennetwerk van diabetes, oncologie en hart- en vaatziekten. Dit zijn dan ook mijn aandachtsgebieden. Ik ben in 2015 begonnen bij Libra-dieetadvisering. En ben werkzaam op verschillende locaties door heel Friesland.

Tai Chi

Op maandagavond vanaf 19.00 uur worden er Tai Chi lessen gegeven. Het is mogelijk om een gratis proefles te volgen. U kunt zich aanmelden via onze mail: info@fysioharlingen.nl of telefoonnummer: 0517-499863.

Dry needling nu al twee jaar een succes!

Heleen Knol geeft met succes dry needling in de praktijk.

Spierkrampen en spierpijn zijn erg vervelend en kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Een pijnlijke plek in een spier, ook wel een triggerpoint genoemd, kan ver uitstralen. Een triggerpoint in de nek kan een irritante hoofdpijn bezorgen, een triggerpoint in de rug kan voor pijnlijke benen zorgen en het is zelfs mogelijk dat kiespijn door een triggerpoint veroorzaakt wordt. Fysiotherapeute Heleen Knol voert dry needling behandelingen uit om triggerpoints te behandelen.

Medical Taping werkt verbluffend

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Medical taping therapeuten bij FysioHarlingen zijn, Afke Werkhoven, Nine Oldersma, Jolanda Walta en Auke Attema. Vraag naar de mogelijkheden!

Vergoeding Fysiotherapie

In Nederland kennen we een basisverzekering en zijn er aanvullende verzekeringen. Kortweg kan worden gesteld dat fysiotherapie beperkt wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Het is goed om te weten dat gebruik maken van fysiotherapie uit de aanvullende verzekering u géén Eigen Risico kost. Wat valt onder de basisverzekering en wat onder de aanvullende verzekering? Kijk voor meer informatie op de website: www.defysiotherapeut.com

Hoe klanten ons beoordelen

© 2015 Fysio Harlingen