Cursus “In Balans” geeft meer stevigheid

Wel eens bang…om te vallen?

Cursus “In Balans” geeft meer stevigheid!

Vallen is voor velen waarschijnlijk niet iets om dagelijks bij stil te staan. Maken jongeren al eens een buiteling, dan staan ze binnen de kortste keren weer op hun benen. Voor ouderen ligt dat anders. Een valpartij kan een hoop narigheid veroorzaken. Vallen kan je zelfvertrouwen aantasten en het kan leiden tot verlies van zelfstandigheid. Terecht dat veel ouderen angst hebben om te vallen. Gelukkig kunt u er zelf veel aan doen om de kans om te vallen een stuk kleiner te maken. Met de voorlichtingscursus ‘In Balans’ maakt u hiermee een goed begin.
Wat kunt u verwachten?
Na de cursus weet u alles over de mogelijke oorzaken van vallen. Dit kan o.a; medicijngebruik zijn, problemen met het zien, een verminderde conditie en/of een verminderd gevoel voor evenwicht. In de cursus zijn een aantal testen opgenomen en een vragenlijst waarmee u kunt nagaan of u een vergrote kans maakt om te vallen.
U kunt er wat aan doen!
Belangrijker nog dan alle informatie is de vraag wat u er zelf aan kunt doen. Zo leert de cursus u de veiligheid van uw huis te beoordelen. Daarnaast maakt u kennis met een trainingsprogramma voor de algehele conditie en speciale balans verbeterende oefeningen. Ook krijgt u tal van adviezen en tips tijdens de cursus. Tot slot oefent u vaardigheden om allerlei dagelijkse handelingen makkelijker te maken, zoals lopen en het opstaan uit een stoel.
De cursus.
Deze speciale cursus wordt één keer per week gegeven en duurt 12 weken. In de cursus wisselen theorie en training elkaar af. Tijdens de cursus en training versterkt u uw spieren en vergroot u uw flexibiliteit. Kortom alles om met meer ontspanning te bewegen en vooral om op de been te blijven. Balans is namelijk goed te trainen!
Voor wie is de cursus bedoeld?
De cursus is bedoeld voor mensen die wat meer moeite beginnen te krijgen met lopen, al eens gevallen zijn, of bang zijn om te vallen en daar zelf wat aan willen doen. Ongeveer 30% van de 65 plussers valt één of meerdere keren per jaar. Dit percentage loopt snel op wanneer men ouder wordt, tot wel 60% bij mensen boven de 80. De cursus kan dus interessant zijn voor iedereen uit die leeftijdsgroep.
Wanneer en Waar
De cursus start bij voldoende deelname (minimaal 6 deelnemers) op 23 oktober bij Fysio Harlingen, Achlumerdijk 2, 8862 AJ Harlingen. Tel: 0517-499863 Kosten: 150 euro

Laatste nieuws

Vacature manueel therapeut (i.o)

Lees verder

Cursus "In Balans" geeft meer stevigheid

Lees verder

Wij zijn trots "Opnieuw status Pluspraktijk behaald"!

Lees verder

Gegevens verzamelen in Landelijke Database Fysiotherapie

Lees verder

De Groene wandelgroep van Fysio Harlingen onder begeleiding van Pia Jellema

Lees verder

Meer nieuws