Fysio Harlingen - Fysiotherapie en training

0517 - 499863

Fysio Harlingen

Bij Fysio Harlingen bent u aan het juiste adres voor fysiotherapeutische zorg van hoge kwaliteit in de regio Harlingen. Fysio Harlingen telt een groot aantal fysiotherapeuten op meerdere locaties, ieder met zijn eigen specialisatie of verbijzondering. Op deze wijze kan Fysio Harlingen u de optimale fysiotherapeutische zorg bieden. Wij leveren fysiotherapie in de polikliniek van het MCL Harlingen en in het gezondheidscentrum te Sexbierum. Tevens wordt er in Harlingen, Sexbierum, Tzummarum en omstreken aan huis behandeld.

 

Fysio Harlingen, uw fysiotherapeut!

 

Ruime openingstijden

Ruime openingstijden praktijk

 

Openingstijden:

Maandag

7.30- 20.30

Dinsdag

7.30- 20.30

Woensdag

7.30- 21.30

Donderdag

7.30- 20.30

Vrijdag

7.30- 20.00

9.00- 11.00

U kunt ook 's avonds en op zaterdag bij ons terecht.

 

Op de volgende dagen is de praktijk gesloten

Datums

 

Maandag 24 december

Dinsdag 25 december 1e kerstdag

Woensdag 26 december 2e kerstdag

Maandag 31 december oudjaarsdag

Dinsdag 1 januari nieuwjaarsdag

Nieuws

Dry Needling

Marc Hofma heeft onlangs de basis cursus Dry Needling met succes afgerond.

U kunt contact opnemen met de praktijk om te bespreken of uw klachten middels Dry Needling behandelt kunnen worden.

 

WANDELFIT

Bewegen is gezond! DOE MEE met WANDELFIT

Start: Elke woensdag recreatief wandelen

Tijdstip: van 14.00 tot 15.00 uur

Kosten per keer € 3,00 per keer

inbegrepen gezamenlijk koffie /thee als afsluiting

Beginnen vanuit de praktijk: Fysio Harlingen

Wij zijn trots "Opnieuw status Pluspraktijk behaald"!

Pluspraktijken zijn ondernemend en kenmerken zich door het tonen van lef bij het verlenen van fysiotherapeutische zorg. Zij zijn kwaliteitsgericht, innovatief en maximaal transparant in hun werkwijze. De praktijk voldoet aan alle eisen die aan een moderne fysiotherapiepraktijk gesteld mogen worden, de bedrijfsvoering is aantoonbaar op orde en de praktijk is in staat zich op een gestructureerde wijze continu te verbeteren. De fysiotherapeuten werken multidisciplinair en hebben een breed netwerk.

Het Keurmerk PlusPraktijk garandeert continue toetsing op de strengste kwaliteitseisen!

De praktijk is op de volgende dagen gesloten

Vrijdag 30 maart Goede vrijdag

Maandag 2 april 2e Paasdag

Vrijdag 27 april Koningsdag

Donderdag 10 mei Hemelvaartsdag

Vrijdag 11 mei

Maandag 21 mei 2e Pinksterdag

 

Bas de Kroon

Hallo, mijn naam is Bas de Kroon. Ik ben 26 jaar en kom uit Koudum.

 

In 2016 ben ik afgestudeerd aan het CIOS in Heerenveen als personal trainer/fitnessinstructeur. Tijdens en na mijn opleiding heb ik in verschillende fitnesscentra gewerkt, waar ik geleerd heb om persoonlijke trainingsschema’s en beweegprogramma’s op te stellen en sporters daarin te begeleiden.

 

Voor de studie van fitnessinstructeur heb ik een opleiding voor sportmasseur gevolgd. Hierdoor groeide mijn belangstelling voor het functioneren van het menselijk lichaam. Daarom heb ik in 2016 mijn kennis verdiept op het gebied van medisch fitness, zodat ik mensen kan begeleiden met revalideren, maar ook kan adviseren om blessures te voorkomen.

 

Als medisch fitnessinstructeur vind ik het belangrijk om sporters bewust te maken van hun houding en deze zo nodig leren te verbeteren. Ik wil mensen plezier laten beleven aan bewegen en sporten en hen coachen om hun doelen te bereiken.

WandelFIT

Op een verantwoorde manier werken aan uw gezondheid?

 

Onder begeleiding van een professionele wandelcoach leert u in 12 weken aan uw conditie te werken en in contact te komen met andere beginnende wandelaars en te genieten van de natuur om u heen. Na afloop is er de mogelijkheid om gezamenlijk een kopje koffie of thee af te sluiten.

 

Voor meer informatie klik op "lees verder".

Bidon

Eerste bidon uitgereikt aan Andries Punter!

 

 

 

 

 

Facebook

Vanaf 13 maart 2017 kunt u ons volgen en liken op Facebook.

Klik op lees verder om naar de Facebook pagina te gaan.

Gegevens verzamelen in Landelijke Database Fysiotherapie

Graag informeren wij u over de gegevens verzameling in de Landelijke Datebase Fysiotherapie. U heeft, via uw fysiotherapeut, toestemming gegeven voor gebruik en opname van enkele behandelgegevens in de Landelijke Database Fysiotherapie (LDF). Daarmee helpt u direct mee aan constante verbetering van fysiotherapeutische zorg. Dank hiervoor! Bij "lees verder" leggen we uit welke gegevens er worden gebruikt en wat hiermee precies gebeurt.

Vanaf half januari 2017 worden "als service" onze patiënten ook per e-mail geattendeerd op hun afspraken.

De Groene wandelgroep van Fysio Harlingen onder begeleiding van Pia Jellema

De ‘groene wandelfysio’ is een nieuw beweegprogramma, dat voorlopig alleen bij een beperkt aantal praktijken in Friesland wordt aangeboden. We zijn trots dat wij als één van de eersten dit programma kunnen aanbieden aan onze patiënten.

 

De ‘groene wandelfysio’ wordt ondersteund door De Friesland Zorgverzekeraar. Om meer te weten te komen over de effecten van het programma laat de zorgverzekeraar een onderzoek doen bij de praktijken, die als eerste starten met het programma. De mensen die meedoen doen werken mee aan het onderzoek dat wordt uitgevoerd door de Rijksuniversiteit Groningen.

Fysio Harlingen verwerft felbegeerde titel Pluspraktijk

Fysio Harlingen mag zich sinds begin deze maand Pluspraktijk noemen. De toekenning van deze titel betekent dat de Harlinger praktijk naast de beroepseisen aan extra kwalificaties voldoet, onder andere op het gebied van innovatie en kwaliteit. ´Onze patiënten zijn daardoor verzekerd van de nieuwste en in de praktijk bewezen behandelmethodes. De kwaliteit van onze dienstverlening wordt regelmatig getoetst met externe audits. Bovendien vindt er overleg met andere specialisten plaats om de beste zorg te kunnen bieden´, aldus Fysio Harlingen. ´In het licht van al deze extra inspanningen zien wij de toekenning van de titel Pluspraktijk als een prachtige beloning en erkenning . In het belang van onze patiënten´, aldus Fysio Harlingen.

Onze eigen Afke heeft master class 1 van oncologic physical therapy gehaald! Dit stelt haar in staat om de oncologie patiënten nog beter te behandelen. Deze fysiotherapeutische opleiding in de medische oncologie heeft zij gevolgd aan de AVANS Hogeschool.

Dietiste werkzaam bij Fysio Harlingen

Per 27 januari 2016 is diëtiste Klasina van der Veen bij ons in de praktijk werkzaam. Op woensdagmiddag houdt ze spreekuur vanaf 14.00 uur in Sexbierum en aansluitend in Harlingen. U kunt telefonisch een afspraak maken via het nummer: 0517-499863 of 06-83109873 Hieronder stelt zij zich voor:

 

Mijn naam is Klasina van der Veen en ben afgestudeerd in 2001. Gedurende mijn loopbaan ben ik werkzaam geweest in de ouderenzorg, polikliniek en sportscholen, maar voornamelijk in het ziekenhuis. Ik heb daar veel kennis en werkervaring opgedaan op verschillende afdelingen en over verschillende ziektebeelden. Daarnaast heb ik in het ziekenhuis veel knowhow opgebouwd m.b.t. ondervoeding. Ondervoeding is naast overgewicht tegenwoordig erg in opmars. Ik ben actief binnen een diëtistennetwerk van diabetes, oncologie en hart- en vaatziekten. Dit zijn dan ook mijn aandachtsgebieden. Ik ben in 2015 begonnen bij Libra-dieetadvisering. En ben werkzaam op verschillende locaties door heel Friesland.

Tai Chi

Op maandagavond vanaf 19.00 uur worden er Tai Chi lessen gegeven. Het is mogelijk om een gratis proefles te volgen. U kunt zich aanmelden via onze mail: info@fysioharlingen.nl of telefoonnummer: 0517-499863.

Vergoeding Fysiotherapie

In Nederland kennen we een basisverzekering en zijn er aanvullende verzekeringen. Kortweg kan worden gesteld dat fysiotherapie beperkt wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Het is goed om te weten dat gebruik maken van fysiotherapie uit de aanvullende verzekering u géén Eigen Risico kost. Wat valt onder de basisverzekering en wat onder de aanvullende verzekering? Kijk voor meer informatie op de website: www.defysiotherapeut.com

Medical Taping werkt verbluffend

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Medical taping therapeuten bij FysioHarlingen zijn, Afke Werkhoven, Nine Oldersma, Jolanda Walta en Auke Attema. Vraag naar de mogelijkheden!

Hoe klanten ons beoordelen

© 2015 Fysio Harlingen
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier onze privacyverklaring.