Manuele Therapie

Een manueel therapeut is gespecialiseerd in het behandelen van gewrichten met een functiestoornis. Met andere woorden, gewrichten die niet goed bewegen en daardoor minder of juist meer beweeglijk zijn. Vaak gaat dit gepaard met pijnklachten en veranderde bewegingsmogelijkheden.

Deel van de therapie is zowel het herstellen of verminderen van de functiestoornissen en de pijn, als het verbeteren van vaardigheden in het algemeen dagelijks leven, werk en sport.

- Lage rugklachten

Rugklachten zijn veel voorkomend en vrijwel elke Nederlander maakt een episode van lage rugklachten mee in zijn leven.  Algemeen dagelijkse bezigheden gaan steeds lastiger door pijn in de rug. 90% van deze rugklachten zijn aspecifiek van aard. Dat wil zeggen dat er geen pathologische oorzaak is voor de rugpijn, anders gezegd een röntgenfoto, MRI-scan of CT-scan tonen geen duidelijke oorzaak voor de rugklachten aan. De therapeuten van Fysio Harlingen kunnen u helpen van de rugklachten af te komen of begeleiden u in het beter omgaan met de gevolgen van aanhoudende rug problematiek.

Bij Fysio Harlingen kunt u terecht voor ‘rug-zorg’. Tijdens de eerste afspraak vindt er een intakegesprek plaats, waarna de behandeling start. Tijdens de eerste afspraak wordt met behulp van moderne en wetenschappelijke methoden de ernst van uw klacht bepaald. Vanuit deze metingen wordt een eerste behandelplan in overleg met u opgesteld.

De therapeuten van Fysio Harlingen denken vanuit de mogelijkheden van de patiënt.  Het behandelplan is geprotocolleerd en specifiek ontwikkeld voor lage rugpijn. Afhankelijk van de ernst van uw klacht kan de behandeling enkele weken tot een aantal maanden duren.

Jolanda Walta is aangesloten bij het Rug-netwerk.