Oncologische revalidatie

Oncologische revalidatie is bedoeld voor patiënten die kanker hebben gehad of nog in het behandeltraject zitten. De medische behandelingen van kanker kunnen bijwerkingen hebben zoals: vermoeidheid, lichamelijke en psychische problemen. Deze klachten kunnen korte en lange termijn gevolgen hebben voor de gezondheid. De oncologie fysiotherapeut behandeld diverse kanker gerelateerde klachten zoals bewegingsbeperking, klachten van stijfheid, pijn, ( lymf ) oedeem, huidveranderingen en littekenweefsel. Een belangrijk onderdeel van de oncologische revalidatie is fysieke training. Training zorgt voor toename van spierkracht en uithoudingsvermogen. Lichamelijke inspanning lijkt een positief effect te hebben op kanker gerelateerde vermoeidheid, waardoor een betere kwaliteit van leven wordt ervaren en sneller sociale contacten en werkhervatting kan plaatsvinden.

Bij de eerste afspraak zal er een intake en onderzoek plaatsvinden. Er wordt gekeken naar de wensen en mogelijkheden van de patiënt.  In overleg met de patiënt wordt er een individueel behandelplan opgesteld.

 

Afke Werkhoven is binnen de praktijk gespecialiseerd in het begeleiden van deze patiënten. Daarnaast is ze geregistreerd oedeem fysiotherapeut ( methode Vodder ), ook is ze aangesloten bij diverse netwerken gespecialiseerd in oncologie en lymfologie.

Voor nadere informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de praktijk:

Telefoonnummer: 0517-499863.