Praktijkhouder

Nine Oldersma

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Nine Oldersma en ik ben al ruim 25 jaar fysiotherapeut bij Fysio Harlingen. De laatste 20 jaar hiervan ben ik ook praktijkeigenaar.

Het is een prachtig beroep dat volop in beweging is en waarbij je zelf als therapeut ook letterlijk volop in beweging bent. Dit blijft mij boeien.

Fysiotherapie is gericht op het voorkomen en verhelpen van problemen die met bewegen te maken hebben. Samen met de patiënt kijk ik waar de oorzaak van een bewegingsprobleem ligt en zoeken we de juiste weg naar herstel. Dat ik daar aan mag meewerken blijft, ook na 25 jaar, nog elke dag voor mij bijzonder.

De laatste jaren heb ik me extra verdiept in de zorg rondom reuma, handproblematiek en oncologie. Vooral in de fysiotherapeutische zorg rondom oncologie is de band die je opbouwt met de patiënt erg belangrijk. Een band die ik graag aan wil gaan, maar dat geldt voor al mijn patiënten, dus wellicht binnenkort ook met u?

BIG nummer 99034612904

Fysiotherapeuten

Pieta Gaastra

Hallo, mijn naam is Pieta Gaastra. Ik ben in 1981 afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie in Leeuwarden. Sindsdien ben ik werkzaam bij Fysio Harlingen.

Naast algemeen fysiotherapeut ben ik meer dan 20 jaar werkzaam geweest als psychosomatisch fysiotherapeut.

Als fysiotherapeuten maakten wij begin 2000 kennis met de gunstige effecten van Tai Chi. Uit wetenschappelijk onderzoek bleek dat Tai Chi o.a. de lichamelijke balans verbetert, waardoor het valrisico minder wordt.

We wilden deze vorm van bewegen ook graag binnen onze fysiotherapiepraktijk aanbieden en daarom ben ik samen met een Tai Chi docent begonnen met lesgeven.

In 2010 heb ik mij verder in Tai Chi Tao en Qigong geschoold. Deze methode sloot beter aan bij mij als fysiotherapeut. Niet de vorm staat op de voorgrond maar het bewegen zelf.

De methode is gemakkelijk aan te leren, zonder dat er gewerkt wordt met lange, complexe bewegingspatronen. De bewegingen zijn eenvoudig zacht en rond. Deze methode is daardoor geschikt voor iedereen die op een prettige ontspannen manier wil bewegen. Ook is deze methode uitermate geschikt voor mensen met een beperking zoals fibromyalgie, reuma, artrose, CARA, Parkinson enz.

Het is fijn om te zien dat mensen door de lessen beter in balans komen, zowel lichamelijk als geestelijk.


Jolanda Walta

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Jolanda Walta.
Ik ben een allround fysiotherapeut met een ruime ervaring.

In gezondheidscentrum Bjirmenstate te Sexbierum heeft Fysio Harlingen een dependance.
Hier behandel ik patiënten en geef ik groepstraining. Deze combinatie bevalt mij erg goed. Vanwege de korte lijnen met de verschillende disciplines als b.v. huisartsen, verpleegkundigen en (apothekers)assistenten beleef ik veel werkplezier in het centrum.

Naast mijn werkzaamheden in Bjirmenstate behandel ik patiënten in Nij Bethanië, Tzummarum.

Mijn specialisatie is: Bedrijfsfysiotherapie. Voor Functionele Osteopathie & Integratie, Medical Taping Concept en Chronische Pijn bestrijding heb ik cursussen gevolgd.

BIG nummer 69035439804

Medisch sportinstructeur

Erwin Dijkstra

Mijn naam is Erwin Dijkstra ik ben 24 jaar en ik woon in Harlingen samen met mijn vader en 2 honden of volgens velen kalven! Ik ben geboren in Sneek en opgegroeid in Harlingen, ik ben de jongste van het gezin. Als kind was ik altijd buiten en veel bezig met sporten. Toen ik op de basisschool zat heb ik altijd op gymnastiek gezeten en voetbal.

Na de basisschool ben ik naar de RSG in Franeker gegaan en heb daar de MAVO gevolgd die extra gericht op sport was. Na de MAVO ben ik naar het CIOS gegaan in Heerenveen en Leeuwarden, hier heb ik in het eerste jaar veel fitness lessen gegeven maar toen ik mij mocht gaan specialiseren ben ik verder gegaan in de schaatssport. Dit is wat ik al vanaf mijn 4e jaar doe en nog altijd met plezier doe!

De afgelopen 7 jaar heb ik elke winter ook veel schaatslessen geven aan verschillende doelgroepen wat ik altijd erg leuk heb gevonden. Ondanks dat ik schaatsen en schaatslesgeven erg leuk vindt neem ik hier toch even afscheid
van om dit mogelijk in de toekomst weer op te pakken.

Naast sporten vind ik het ook altijd leuk om even een praatje te maken, waarover maakt niet uit ik praat gezellig mee!
De laatste 4 jaar heb ik zelf ook gesport bij FIT en heb dat altijd zeer prettig ervaren en vind het dan ook een hele mooie kans om mij zelf verder te ontwikkelen binnen FIT.

Ik hoop jullie allen snel te zien en dat we samen er een mooie en sportieve tijd van zullen maken.

Sportieve groeten,

Erwin Dijkstra

Diëtist

Leonie van der Vuurst

Mijn naam is Leonie van der Vuurst en ik ben diëtist bij Libra dieetadvisering. Op donderdag heb ik spreekuur bij Fysio Harlingen in Harlingen en op woensdagmiddag op de locatie in Sexbierum.

Mensen kunnen bij mij terecht met diabetes, verhoogd cholesterol en bloeddruk (hart- en vaatziekten), kanker, longfalen, nierfalen, ondervoeding en overgewicht. Maar denk ook aan darmklachten, emotie-eten, allergieën en overgevoeligheden, voeding bij ouder worden en algemene voedingsvragen.

De diëtist is van alle markten thuis!

Ook werk ik met het koolhydraat beperkte dieet!
Heeft u ook een vraag voor mij of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met Leonie@libra-
dieetadvisering.nl of bel/app naar 06-83109873

Administratie

Jannie Pen-Kingma

Hallo allemaal. Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Jannie Pen, getrouwd en woonachtig in
Harlingen. In mijn vrije tijd loop ik veel met mijn 2 Duitse Herders.
Vanaf 1 juli 2022 ben ik het nieuwe gezicht aan de balie bij Fysio Harlingen. Hier heb ik heel veel zin aan.
Ik hoop jullie dan te ontmoeten bij de Fysio.