Praktijkhouders

Nine Oldersma

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Nine Oldersma en ik ben al ruim 25 jaar fysiotherapeut bij Fysio Harlingen. De laatste 20 jaar hiervan ben ik ook praktijkeigenaar.

Het is een prachtig beroep dat volop in beweging is en waarbij je zelf als therapeut ook letterlijk volop in beweging bent. Dit blijft mij boeien.

Fysiotherapie is gericht op het voorkomen en verhelpen van problemen die met bewegen te maken hebben. Samen met de patiënt kijk ik waar de oorzaak van een bewegingsprobleem ligt en zoeken we de juiste weg naar herstel. Dat ik daar aan mag meewerken blijft, ook na 25 jaar, nog elke dag voor mij bijzonder.

De laatste jaren heb ik me extra verdiept in de zorg rondom reuma, handproblematiek en oncologie. Vooral in de fysiotherapeutische zorg rondom oncologie is de band die je opbouwt met de patiënt erg belangrijk. Een band die ik graag aan wil gaan, maar dat geldt voor al mijn patiënten, dus wellicht binnenkort ook met u?

BIG nummer 99034612904


Marieke Reuzenaar

Ik ben Marieke Reuzenaar en sinds 2005 afgestudeerd fysiotherapeut. Mijn eerste werkervaring deed ik al op voordat mijn diploma uitgereikt werd. Na een aantal waarnemingen gedaan te hebben, kreeg ik een vaste aanstelling bij een eerstelijns praktijk. Het werken met mensen om een doelstelling te halen, sprak mij zeer aan. Echter, ik miste het stukje revalidatie, het op weg helpen van mensen naar zelfstandigheid.

Dit vond ik bij Fysio Harlingen. Hiervoor werkte ik op de revalidatie afdeling van de Batting en zag veel mensen met orthopedische en neurologische problematiek. Hierdoor wilde ik in z’n algemeenheid mensen weer leren lopen. Zodoende ben ik mij gaan specialiseren in prothese training na amputaties en heb ik mij verder verdiept in de traumatologie en fractuurbehandeling. Revalidatie na een operatie is van essentieel belang om zo snel mogelijk weer te kunnen functioneren op het oude niveau. Dit geldt voor de algehele mobiliteit en de kracht, maar ook voor het zelfstandig kunnen functioneren thuis en in de werksetting.

Naast mijn vak als fysiotherapeut heb ik altijd de behoefte gehad om wat meer te doen, iets te verbeteren en het naar een hoger niveau te brengen. Toen ik in 2012 gevraagd werd om toe te treden tot de maatschap kreeg ik deze kans. De combinatie van het werken als fysiotherapeut en ondernemer in de zorg zijn, past heel goed bij me. De kosten voor de zorg zijn nog steeds hoog, waardoor het belangrijk is dat we mensen snel en kwalitatief goede zorg leveren, zodat langdurige uitval en dus zorgafhankelijkheid wordt voorkomen.

Naast cursussen op het gebied van revalidatie heb ik een cursus voor de behandeling van mensen met COPD (chronische bronchitis en longemfyseem) gevolgd.

Omdat ik in 2017 afgestudeerd ben als handtherapeut, kan ik ook mensen behandelen die hand en polsklachten hebben.

BIG nummer 39063880804

Fysiotherapeuten

Pieta Gaastra

Hallo, mijn naam is Pieta Gaastra. Ik ben in 1981 afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie in Leeuwarden. Sindsdien ben ik werkzaam bij Fysio Harlingen.

Naast algemeen fysiotherapeut ben ik meer dan 20 jaar werkzaam geweest als psychosomatisch fysiotherapeut.

Als fysiotherapeuten maakten wij begin 2000 kennis met de gunstige effecten van Tai Chi. Uit wetenschappelijk onderzoek bleek dat Tai Chi o.a. de lichamelijke balans verbetert, waardoor het valrisico minder wordt.

We wilden deze vorm van bewegen ook graag binnen onze fysiotherapiepraktijk aanbieden en daarom ben ik samen met een Tai Chi docent begonnen met lesgeven.

In 2010 heb ik mij verder in Tai Chi Tao en Qigong geschoold. Deze methode sloot beter aan bij mij als fysiotherapeut. Niet de vorm staat op de voorgrond maar het bewegen zelf.

De methode is gemakkelijk aan te leren, zonder dat er gewerkt wordt met lange, complexe bewegingspatronen. De bewegingen zijn eenvoudig zacht en rond. Deze methode is daardoor geschikt voor iedereen die op een prettige ontspannen manier wil bewegen. Ook is deze methode uitermate geschikt voor mensen met een beperking zoals fibromyalgie, reuma, artrose, CARA, Parkinson enz.

Het is fijn om te zien dat mensen door de lessen beter in balans komen, zowel lichamelijk als geestelijk.


Afke Werkhoven

In 2000 ben ik, Afke Werkhoven, afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool te Groningen. De eerste 2 jaar heb ik bij diverse praktijken gewerkt. Vanaf 2002 ben ik werkzaam bij Fysio Harlingen.

Sinds 2009 heb ik mij gespecialiseerd als oedeemtherapeute. Hiervoor heb ik de opleiding manuele lymfdrainage ad modum Vodder afgerond. In 2016 heb ik een master class medische oncologie succesvol afgerond aan de AVANS Hogeschool.

De laatste jaren bestaat het grootste deel van mijn werk uit het behandelen en begeleiden van mensen met (lymf) oedeem. Tevens is MTC (Medical Taping Concept) onderdeel van mijn behandeling.

Meer informatie kunt u vinden bij specialisaties / oedeemtherapie.

BIG nummer 79052787004


Jolanda Walta

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Jolanda Walta.
Ik ben een allround fysiotherapeut met een ruime ervaring.

In gezondheidscentrum Bjirmenstate te Sexbierum heeft Fysio Harlingen een dependance.
Hier behandel ik patiënten en geef ik groepstraining. Deze combinatie bevalt mij erg goed. Vanwege de korte lijnen met de verschillende disciplines als b.v. huisartsen, verpleegkundigen en (apothekers)assistenten beleef ik veel werkplezier in het centrum.

Naast mijn werkzaamheden in Bjirmenstate behandel ik patiënten in Nij Bethanië, Tzummarum.

Mijn specialisatie is: Bedrijfsfysiotherapie. Voor Functionele Osteopathie & Integratie, Medical Taping Concept en Chronische Pijn bestrijding heb ik cursussen gevolgd.

BIG nummer 69035439804

Medisch sportinstructeur

Bas de Kroon

Hallo, mijn naam is Bas de Kroon. Ik ben 26 jaar en kom uit Koudum.

In 2016 ben ik afgestudeerd aan het CIOS in Heerenveen als personal trainer/fitnessinstructeur. Tijdens en na mijn opleiding heb ik in verschillende fitnesscentra gewerkt, waar ik geleerd heb om persoonlijke trainingsschema’s en beweegprogramma’s op te stellen en sporters daarin te begeleiden.

Voor de studie van fitnessinstructeur heb ik een opleiding voor sportmasseur gevolgd. Hierdoor groeide mijn belangstelling voor het functioneren van het menselijk lichaam. Daarom heb ik in 2016 mijn kennis verdiept op het gebied van medisch fitness, zodat ik mensen kan begeleiden met revalideren, maar ook kan adviseren om blessures te voorkomen.

Als medisch fitnessinstructeur vind ik het belangrijk om sporters bewust te maken van hun houding en deze zo nodig leren te verbeteren. Ik wil mensen plezier laten beleven aan bewegen en sporten en hen coachen om hun doelen te bereiken.

Diëtist

Leonie van der Vuurst

Mijn naam is Leonie van der Vuurst en ik ben diëtist bij Libra dieetadvisering. Op donderdag heb ik spreekuur bij Fysio Harlingen in Harlingen en op woensdagmiddag op de locatie in Sexbierum.

Mensen kunnen bij mij terecht met diabetes, verhoogd cholesterol en bloeddruk (hart- en vaatziekten), kanker, longfalen, nierfalen, ondervoeding en overgewicht. Maar denk ook aan darmklachten, emotie-eten, allergieën en overgevoeligheden, voeding bij ouder worden en algemene voedingsvragen.

De diëtist is van alle markten thuis!

Ook werk ik met het koolhydraat beperkte dieet!
Heeft u ook een vraag voor mij of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met Leonie@libra-
dieetadvisering.nl of bel/app naar 06-83109873

Administratie

Jannie Pen-Kingma

Hallo allemaal. Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Jannie Pen, getrouwd en woonachtig in
Harlingen. In mijn vrije tijd loop ik veel met mijn 2 Duitse Herders.
Vanaf 1 juli 2022 ben ik het nieuwe gezicht aan de balie bij Fysio Harlingen. Hier heb ik heel veel zin aan.
Ik hoop jullie dan te ontmoeten bij de Fysio.