Handig, een handtherapeut bij Fysio Harlingen!

Vanaf januari 2017 heb ik, Marieke Reuzenaar, mijn vaardigheden uitgebreid met de specialisatie Handtherapie. Dit houdt in dat ik, naast algemeen fysiotherapeut, nu ook gespecialiseerd ben in het behandelen van aandoeningen aan een hand, inclusief de vingers en pols. Als handtherapeut heb ik voldoende kennis van de anatomie en fysiologie van de hand om in veel gevallen aandoeningen aan de spieren, pezen, botten, zenuwen, huid en gewrichten van deze belangrijke delen van ons lijf te kunnen behandelen.

Mijn kennis is toegespitst op de eerstelijns behandeling van klachten zoals artrose aan de vingers, (bijvoorbeeld CMC 1 artrose), fracturen en of dislocaties (zoals distale radius fractuur), contracturen en verklevingen en of littekens t.g.v. operaties. Daarnaast heb ik voldoende kennis en vaardigheid om handaandoeningen als CTS, de skiduim, M. Dupuytren, TVS, flexor of extensor pees letsels, M. Quervain, SL laesie, midcarpale instabiliteit, TFCC en soft tissue letsels te behandelen.

Mijn mogelijkheden wat dit betreft bestaan o.a. uit het verbeteren van de mobiliteit, kracht en coördinatie. Ook kan ik de klachten aangaande een litteken helpen te verminderen. Tevens kan ik adviezen geven voor het inzetten van de hand en of de pols bij ADL activiteiten. Tenslotte ben ik in staat om een postoperatieve behandeling op te starten middels wondverzorging en het aanmeten van spalkmateriaal.

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden op de site van de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie.

www.handtherapie.com