Friese Coöperatie Fysiotherapie

De Friese Coöperatie Fysiotherapie komt voort uit de vereniging Pluspraktijken en bestaat sinds maart 2019. Meerdere praktijken hebben zich sindsdien aangesloten. Praktijken die vooruitstrevend zijn en iets extra’s bieden. Met ruim 30 praktijkhouders, ruim 50 locaties in Friesland, bieden wij elke dag uitstekende zorg en stemmen dit zo goed mogelijk af met andere zorgaanbieders en belanghebbenden.

 

MCL/Zorgplein Harlingen

In Harlingen vormt het MCL samen met verschillende organisaties in de zorg het Zorgplein Harlingen. In Zorgplein Harlingen vindt u poliklinische ziekenhuiszorg, specialistische onderzoeks- en behandelmogelijkheden, huisartsen, fysiotherapie, apotheek, verpleeghuiszorg, pedicure en vele andere zorgaanbieders. Samen biedt Zorgplein Harlingen alles voor uw gezondheid onder één dak.

 

Libra Dieetadvisering

Libra, uw partner in dieetadvisering!

 
Libra dieetadvisering is een diëtistenpraktijk met locaties in het noorden van Nederland. Libra staat
voor het vinden van een balans tussen voeding, beweging en leefstijl.
Als u al eens eerder een dieet gevolgd heeft, weet u vast hoe moeilijk het is om het vol te houden.
Een goed dieet sluit zoveel mogelijk aan op uw huidige voedingspatroon.
De diëtisten van Libra werken volgens de Puur Gezond methode. Dit staat voor écht eten. Eten
zonder pakjes en zakjes, eten dat u gemakkelijk zelf bereidt en ook nog eens lekker smaakt! Lekker
en gezond eten hoeft niet ingewikkeld te zijn.

AchilleonZorg

Podotherapie

Podotherapie is het enige erkende paramedisch voetspecialisme dat voetklachten behandelt. Dat geldt ook voor klachten die voortkomen uit een probleem met de voeten, zoals enkel-, knie- , heup-, of rugklachten.

De kracht van podotherapie is dat patiënten met bewegingsklachten mobiel gehouden worden door middel van (houdings-, bewegings- en verzorgings)adviezen en hulpmiddelen, zonder operaties of ziekenhuisopname.

De podotherapeut, de specialist in de voetengezondheidszorg

Voeten zijn de basis van het menselijk lichaam. Ze dragen ons elke dag naar de plek die we willen. Een probleem in uw voeten kan uitmonden in andere lichamelijke klachten.

De podotherapeut behandelt personen met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren en/of afwijkende stand van de voeten.

Wist u dat… … de voet bestaat uit maar liefst 26 afzonderlijke botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen?

Ergotherapie Harlingen

Als ergotherapeut zorgt ik er samen met u voor dat u uw dagelijkse activiteiten kan blijven uitvoeren! Denk hierbij o.a. wassen, aankleden, huishouden, koken maar ook hobby’s en vrije tijd. Ergotherapie vindt plaats in uw eigen omgeving, Anita komt dus gewoon bij u thuis!

Anita is inmiddels al 6 jaar actief als ergotherapeut en heeft ervaring opgedaan in diverse praktijken en instellingen, daarnaast heeft ze haar kennis uitgebreid door middel van cursussen. 

Ergotherapie Harlingen is o.a. gespecialiseerd in:

  • De ziekte van Parkinson
  • Geheugenproblematiek
  • Niet aangeboren Hersenletsel 
  • Fijne motoriek/Schrijven

 

Vergoeding

De kosten van ergotherapie worden voor 10 uur vergoed uit de basis zorgverzekering. Ergotherapie is toegankelijk zonder verwijzing van een arts. Ergotherapie gaat wel ten koste van het eigen risico.

Voor het maken van een afspraak kunt u mij bellen op: 06-83056097

Een e-mail sturen naar: info@ergotherapieharlingen.nl

Voor meer informatie kunt u ook terecht op: www.ergotherapieharlingen.nl 

Rug-netwerk

Fysio Harlingen heeft zich aangesloten bij het Rug-netwerk. Het netwerk is regionaal opgericht en alle aangesloten praktijken hebben dezelfde missie en visie. Het voordeel dat uw fysiotherapeut aangesloten is, is dat er altijd gehandeld wordt volgende de laatste ontwikkelingen die verwerkt zijn in een behandelprotocol. De kwaliteit van de aangesloten praktijken wordt hoog gehouden door middel van inhoudelijke scholing en toetsing.

Uitgangspunten van uw behandeling
Door de rugklachten effectief aan te pakken proberen we onnodig lange ziekteduur en beperkingen in uw dagelijkse activiteiten te voorkomen. U staat als patiënt altijd centraal bij de behandeling. Ieder mens is anders, dus de behandeling wordt altijd op maat gemaakt en is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De behandeling bestaat uit:

1. het verbreden van de kennis over (het ontstaan van) uw rugklachten zodat u weet hoe u het beste op de klachten kunt reageren en op een goede manier kan handelen.
2. adviezen ten aanzien van uw dagelijkse bewegingen en begeleiding bij het hervatten van werkzaamheden of sport.
3. een op maat gemaakt trainingsprogramma met persoonlijke doelen uitgezet in de tijd.

Het is belangrijk dat u zelf actief deelneemt aan de behandeling en de adviezen van de therapeut
opvolgt. Alleen op deze wijze kunt u sneller genezen. Bewegen is goed voor uw rug en niet schadelijk!

Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website www.rug-netwerk.nl

Spaansen

 

Fysio Harlingen en Spaansen werken al vele jaren samen.

Onze collega Jolanda Walta verzorgt er een fysiotherapeutisch spreekuur in samenwerking met de bedrijfsarts.