Friese Coöperatie Fysiotherapie

De Friese Coöperatie Fysiotherapie komt voort uit de vereniging Pluspraktijken en bestaat sinds maart 2019. Meerdere praktijken hebben zich sindsdien aangesloten. Praktijken die vooruitstrevend zijn en iets extra’s bieden. Met ruim 30 praktijkhouders, ruim 50 locaties in Friesland, bieden wij elke dag uitstekende zorg en stemmen dit zo goed mogelijk af met andere zorgaanbieders en belanghebbenden.

 

MCL/Zorgplein Harlingen

In Harlingen vormt het MCL samen met verschillende organisaties in de zorg het Zorgplein Harlingen. In Zorgplein Harlingen vindt u poliklinische ziekenhuiszorg, specialistische onderzoeks- en behandelmogelijkheden, huisartsen, fysiotherapie, apotheek, verpleeghuiszorg, pedicure en vele andere zorgaanbieders. Samen biedt Zorgplein Harlingen alles voor uw gezondheid onder één dak.

 

Libra Dieetadvisering

Libra, uw partner in dieetadvisering!

 
Libra dieetadvisering is een diëtistenpraktijk met locaties in het noorden van Nederland. Libra staat
voor het vinden van een balans tussen voeding, beweging en leefstijl.
Als u al eens eerder een dieet gevolgd heeft, weet u vast hoe moeilijk het is om het vol te houden.
Een goed dieet sluit zoveel mogelijk aan op uw huidige voedingspatroon.
De diëtisten van Libra werken volgens de Puur Gezond methode. Dit staat voor écht eten. Eten
zonder pakjes en zakjes, eten dat u gemakkelijk zelf bereidt en ook nog eens lekker smaakt! Lekker
en gezond eten hoeft niet ingewikkeld te zijn.

AchilleonZorg

Podotherapie

Podotherapie is het enige erkende paramedisch voetspecialisme dat voetklachten behandelt. Dat geldt ook voor klachten die voortkomen uit een probleem met de voeten, zoals enkel-, knie- , heup-, of rugklachten.

De kracht van podotherapie is dat patiënten met bewegingsklachten mobiel gehouden worden door middel van (houdings-, bewegings- en verzorgings)adviezen en hulpmiddelen, zonder operaties of ziekenhuisopname.

De podotherapeut, de specialist in de voetengezondheidszorg

Voeten zijn de basis van het menselijk lichaam. Ze dragen ons elke dag naar de plek die we willen. Een probleem in uw voeten kan uitmonden in andere lichamelijke klachten.

De podotherapeut behandelt personen met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren en/of afwijkende stand van de voeten.

Wist u dat… … de voet bestaat uit maar liefst 26 afzonderlijke botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen?

Ergotherapiepraktijk de Schakel

De kleinste en simpelste dingen kunnen voor grote vermeerdering van uw levensvreugde zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een speciale pen omdat u de, vaak dunne, pennen uit de winkel niet meer goed vast kan houden. Of een training met uw scootmobiel zodat u zich zeker voelt om de weg op te gaan. Een ergotherapeut geeft advies, geeft trainingen en bedenkt oplossingen.
Ergotherapie is dan ook altijd maatwerk.  De zorg dat u of jij, redelijkerwijs en binnen uw mogelijkheden, weer kan doen wat u wilt. Eventueel met hulpmiddelen of door middel van trainingen. Ergotherapie wordt ingezet in een zeer brede werkomgeving en is niet gebonden aan een ziekte of aan leeftijd. Kinderen kunnen geholpen worden door bijvoorbeeld hun motoriek te verbeteren, mensen die in een rolstoel terecht komen kunnen baat hebben bij advies om hun huis rolstoelvriendelijk te maken.

Waar staat de Schakel voor?

Marije Sijtsma ziet zichzelf als een schakel tussen verschillende instanties. Er zijn veel regels en regelgevingen en vooral uitzonderingen op deze regelgeving. Ik kan mij goed voorstellen dat u de bomen door de bos niet meer kan zien. De hoeveelheid papierwerk die erbij komt kijken en de veranderingen in de zorg, het is niet meer bij te benen. Voor veel mensen is dit niet leuk en ingewikkeld, voor mij is het een uitdaging om hier oplossingen in te zoeken en mensen hierin te ondersteunen.

Spaansen

 

Fysio Harlingen en Spaansen werken al vele jaren samen.

Onze collega Jolanda Walta verzorgt er een fysiotherapeutisch spreekuur in samenwerking met de bedrijfsarts.